Museu d'Art Brut

El Museu d'Art Brut és un projecte de Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials que consisteix en la inserció social dels artistes amb problemes de salut mental, facilitant espais d'intercanvi, difusió i desenvolupament artístic del seu potencial.

El projecte és una iniciativa nova i amb un rerefons social molt important que, de moment compta amb el suport de la Federació Salut Mental Catalunya i Susoespai. WebDescarregar flyer


El mAB pretén aconseguir
una col·lecció permanent d'obres obtingudes mitjançant la donació, la cessió, el préstec o la compra; establint acords de col·laboració amb altres museus de característiques similars per intercanviar exposicions temporals.

Un Museu d'Art Brut consisteix en "el conjunt d'obres executades per gent lliure de la cultura artística, que ho extreuen tot del seu propi fons (tema, elecció dels materials utilitzats, els mitjans de transposició, els ritmes, les formes d'escriptura, etc.) i no dels clixés de l'art clàssic o l'art de moda. És l'operació artística pura, bruta, reinventada en la totalitat de les seves fases per l'autor, a partir solament dels seus propis impulsos". (Jean Dubuffet, 1949)

Algunes persones troben en l'art un canal d'expressió i elaboració del seu sofriment, lluny de les teràpies convencionals. Sense tenir coneixements previs sobre la forma, el color o els materials habitualment utilitzats en les manifestacions artístiques, alguns individus han trobat la manera de canalitzar les seves angoixes i fantasies. L'art contemporani està ple d'exemples d'artistes reconeguts internacionalment que en les seves obres han mostrat un manifest a l'art brut.

Per a més informació o si esteu interessats en cedir o donar una obra, complimenteu aquest formulari.

Contacte

Museu d'Art Brut
C. Vila i Vilà, 16
08004 Barcelona
Tel. 93 324 88 91
Fax 93 442 74 31
mab@spcsocial.org
www.museuartbrut.com

Enllaços d'interès