Llars amb suport

Els habitatges del programa llars amb suport que gestiona Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials ofereixen una alternativa residencial comunitària per a persones amb problemes de salut mental i en risc d'exclusió social. Es tracta d'habitatges, que poden tenir caràcter permanent o temporal, on viuen entre 1 i 3 persones que compten amb el suport de l'equip educatiu per promoure i afavorir la integració psicosocial.

El Programa de Llars amb Suport és un programa que es va posar en marxa l'any 2002 i actualment compta amb 16 places disponibles* a diversos habitatges de Barcelona i rodalies.

L'equip està format per 6 professionals que desenvolupen la seva intervenció al domicili de la persona atesa d'acord al seu projecte personal i en col·laboració amb els professionals de la xarxa pública de salut mental i social.

Les principals tasques de l'equip són:

*data desembre 2015

Testimonis del programa Llars amb suport

Vídeos: Històries de vida de l'Ada, la Carmen i l'Adan, alguns dels nostres usuaris/es

Ada
Carmen
Adan

Programa Llars Sant Eloi

El programa Llars Sant Eloi és una aliança de cooperació entre Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials i la Fundació JOIA per gestionar 8 pisos de lloguer social a la ciutat de Barcelona que pertanyen a Hàbitat3. Ambdues entitats tenen una llarga trajectòria en la inserció social i laboral de persones amb problemes de salut mental en situació de vulnerabilitat.

Llars Sant Eloi és un projecte d'inserció social adreçat a persones amb problemes de salut mental d'entre 18 i 65 anys amb un nivell d'autonomia que els permet viure de forma independent recolzat per un seguiment educatiu de baixa intensitat a la seva llar. Es tracta de persones vinculades a una activitat prelaboral o laboral.

Durant el mes d'octubre de 2015, els usuaris han entrat a viure als 8 pisos i ja han començat a desplegar el seu itinerari personalitzat amb els seus referents. Des de Sant Pere Claver - Fundació Serveis Socials treballem per garantir la infraestructura i el manteniment dels pisos perquè s'adaptin i responguin a les necessitats dels usuaris, així com un servei d'acompanyament educatiu que faciliti la convivència i els procesos d'inserció individuals (com un servei de mediació entre veïns i comunitat per garantir la convivència i coordinació entre entitats i professionals). Més informació sobre aquests pisos

Equip

Marisa Garcia-Duran, treballadora social i coordinadora: mgarciaduran@spcsocial.org
Javier Valenzuela, educador: jvalenzuela@spcsocial.org
Miriam Boullosa, tècnica d’atenció a domicili: mboullosa@spcsocial.org
Gemma Gomez, educadora : ggomez@spcsocial.org
Deo Martins, tècnica d’atenció a domicili: dmartins@spcsocial.org
Martí Delhom, tècnic d’atenció a domicili: mdelhom@spcsocial.org
Patricia Madrid, tècnica d’atenció a domicili: pmadrid@spcsocial.org
Amb el suport de:
logo Agència d'Habitatge de Catalunya

logo Diputació de Barcelona

Dirigit a

Els habitatges amb suport estan adreçats a persones amb problemes de salut mental.

Sectorització

Preferentment persones del districte Sants-Montjuïc sens perjudici d'aquelles que presenten situació de necessitat o prioritat.

Contacte

C. Vila i Vilà, 16
08004 Barcelona
Tel. 93 490 46 22
info@spcsocial.org