Defensa Jurídica

Assessorament legal a persones amb malaltia mental i les seves famílies

És un programa d'assessorament i defensa jurídica adreçat exclusivament a persones amb trastorn mental que s'han vist involucrades en actes il·lícits de caire civil o penal i la seva defensa i/o assessorament requereix la màxima expertesa dels professionals. També s'adreça als seus familiars, que sovint es veuen involucrats en la presa de decisions importants a favor del malalt.

El JURIMM és un programa especialitzat que s'ha creat per donar resposta a les mancances relacionades amb l'assessorament legal que pateixen les persones amb trastorn mental i per oferir recursos i suport als familiars i professionals; especialment als jutges que hagin de prendre decisions en casos d'actuacions presumptament il·lícites, aportant informes clínics o peritatges necessaris per resoldre el cas.

Les problemàtiques i necessitats més freqüents en aquesta àrea s'originen quan algunes persones amb problemes de salut mental es troben immerses en un procediment judicial per causa d'una actuació insòlita de caire delictiu o bé per causa d'haver estat les víctimes.

També quan calgui valorar la pertinença o no d'incapacitar a la persona afectada; quan la persona amb trastorn mental hagi de gestionar patrimonis o béns, petits o grans, o quan calgui assegurar que la persona amb trastorn mental disposi d'un lloc de residència i evitar que es converteixi en víctima d'abusos o injustícies.

La defensa de tots aquests casos requereix de l'expertesa de juristes que coneguin bé les persones que pateixen trastorns mentals i de l'expertesa dels professionals de la salut mental que coneguin bé l'àmbit judicial i forense.

Enllaços d'interès

Contacte

JURIMM
Federació Salut Mental Catalunya

Horari d'atenció telefònica dimarts i dijous de 9h a 13h
Tel. 93 272 14 51
espaisituat@salutmental.org
www.salutmental.org

C. Vila i Vilà, 16. 08004 Barcelona
Tel. 93 324 88 91 · Fax 93 442 74 31
jcorral@spcsocial.org

Subscriu-te  al Sentits

  +info
Subscriu-te i rebras periòdicament el suplement digital amb les últimes notícies
Nom
Cognom
Email

Accepto la política de protecció de dades