Logo My Life

Centre de Capacitació My Life Barcelona

Programa de capacitació, aprenentatge i entrenament de les habilitats de la vida diària


My Life és el primer centre de capacitació a Barcelona amb un programa d'aprenentatge adreçat a joves i adults amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental. Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials gestiona aquest nou centre amb l’objectiu de fomentar l’autonomia i l’aprenentatge d’habilitats per viure amb major independència, afavorint la seva integració social a la comunitat.

Veure fotos centre

Vídeos en primera persona
Centre MyLife


Perfil d'usuaris

Acadèmia de Capacitació

"Qualsevol persona pot seguir aprenent. Tots creixem si tenim la motivació i les eines adequades"

El programa My Life ofereix a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental una metodologia educativa interactiva, estructurada en 21 mòduls d’activitats pràctiques i continguts teòrics, per afavorir l’aprenentatge d’habilitats per a la vida quotidiana a la nostra societat.

"Qualsevol persona pot seguir aprenent. Tots creixem si tenim la motivació i les eines adequades", explica Eshel Herzog, coordinador del programa My Life. Sobre la metodologia, Herzog comenta que el programa té una estructura, indicadors pel creixement de cada persona, classes i activitats dinàmiques, però sobretot "el dret de cada usuari a somiar, aprendre i treballar per tenir una vida més independent, en una societat més inclusiva i digna".

Metodologia

21
mòduls

  • Programa interactiu en grups reduïts
  • Aprenentatge presencial i suport digital
  • Avaluació sistemàtica

El programa educatiu

El programa de formació inclou qüestions d'higiene personal, alimentació saludable, activitat física, habilitats comunicatives, relacions socials, assertivitat, gestió de conflictes i diners. A més, la formació també inclou sessions de preparació per a la cerca de feina, gestió de l'habitatge i preparació de la transició cap a una vida més independent.

"L'apoderament, l'autonomia i la capacitació de les persones contribueix a evitar que les persones estiguin institucionalitzades en recursos residencials de llarga estada o fins i tot de per vida" explica Carles Descalzi, gerent del Grup Sant Pere Claver sobre l'obligació social de comprendre el potencial de les persones amb discapacitat intel·lectual i afavorir la seva independència i ocupació a través de programes com My Life.

Retorn social

Els joves amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental viuen en una societat que els ofereix poques oportunitats per promoure i desenvolupar la seva autonomia i capacitació laboral. Les estructures socials i l'actual model d'atenció tradicional no generen oportunitats suficients perquè aquestes persones puguin desenvolupar habilitats necessàries per viure de forma independent i sostenible, amb confiança amb ells mateixos. Molts joves viuen a unitats familiars que en algun moment es trobaran massa envellides per seguir atenent a les seves necessitats.

El programa My Life intenta identificar i desenvolupar un model d’integració dignificant per a les persones amb dificultats, en una comunitat i amb un ambient positiu d’aprenentatge, comprensió i col·laboració. L'objectiu és que les persones en formació assumeixin la seva posició dins de la societat i reclamin la part de ciutadania que els correspon: drets i obligacions. El programa My Life aborda la discapacitat des d'una perspectiva de desenvolupament. "Amb la capacitació de persones guanyem tots: l'usuari serà més independent, i la seva família i l'administració estalviaran molts diners en les cures per la resta de la seva vida".


"L'apoderament, l'autonomia i la capacitació de les persones contribueix a evitar que les persones estiguin institucionalitzades en recursos residencials de llarga estada o fins i tot de per vida"

Reconeixements i premis. Ecosistema Momentum Project.

My Life és un dels 10 projectes finalistes d'impacte social, sostenibles i innovadors de Momentum Project España 2014, una iniciativa d'ESADE i BBVA que compta amb la col·laboració de PwC i està dirigida a promoure l'emprenedoria social. La majoria de projectes seleccionats provenen de Catalunya (4) i estan centrats en la inclusió socio-laboral de persones en situació de risc i vulnerabilitat (40%).

L'Ajuntament de Barcelona també ha reconegut la tasca de les organitzacions com Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, compromesa amb la innovació social a través de programes com My Life fent entrega d'un Premi com a impulsors per la innovació social.

My Life s'inspira en el model innovador anglès My Life, Learning Independence For Ever i presenta un canvi de paradigma que afavoreix la vida de les persones amb discapacitat, oferint-los eines d'aprenentatge, suport i habitatge que garantitzin la formació i assessorament per desenvolupar i promoure la seva independència. Aquest model d'aprenentatge del Regne Unit ha rebut el Premi Nacional Skills for Care (març, 2012) el més important en atenció social a persones adultes.


Enllaços i materials d'interès

Contacte

C. Mineria, 58-60 esc. B 1er 2a
08038 Barcelona
Tel. 93 298 00 22
mylife@spcsocial.org
www.spcsocial.org


Amb el suport de

Subscriu-te  al Sentits

  +info
Subscriu-te i rebras periòdicament el suplement digital amb les últimes notícies
Nom
Cognom
Email

Accepto la política de protecció de dades
Mapa  |  Intranet  |  Avís legal
Disseny: martasdesign